O nama

Zagrebački plivački klub je osnovan 1934. godine. Do 1941. bio je vodeći klub u plivanju i vaterpolu u gradu Zagrebu, kada i mijenja ime u Hrvatski plivački športski klub „Zagreb“ koje nosi do prestanka rada 1945. godine. Grupa plivačkih stručnjaka 1993. godine osniva novi ZPK koji uz plivanje i vaterpolo obuhvaća i ogranke sinkroniziranog plivanja, skokova u vodu, osobe s invaliditetom i školu plivanja.

Od 1993. godine do 1999. obuhvaćeno je akcijom učenja plivanja 4060 polaznika, Eksperimentalnom programu 699 učenika osnovnih škola. U prosincu 2001. godine ogranak skokova u vodu osniva samostalni klub skokova u vodu „Trešnjevka“. Vaterpolo i sinkronizirano plivanje slijede primjer skokova u vodu. Ogranak vaterpola 2002. postaje Vaterpolo klub „ZPK“, a ogranak sinkroniziranog plivanja 2003. „Zagrebački sinkro klub“. Osnivanjem kluba za osobe sa invaliditetom „Natator“ omogućeni su bolji uvjeti za trening i natjecanja, te su naši plivači i plivačice istom pristupili.

Danas u klubu školu plivanja koja traje tri godine polazi 250 plivača.

Natjecateljskim programom obuhvaćeno je 165 plivača i plivačica u svim kategorijama.

Naši natjecatelji nastupaju kao predstavnici kluba i kao članovi hrvatske plivačke reprezentacije na svim domaćim prvenstvima (Prvenstvu grada, Regionalnom prvenstvu i Prvenstvu Hrvatske) i međunarodnim natjecanjima (Olimpijskim igrama, Svjetskim prvenstvima, Europskim prvenstvima, Mediteranskim igrama, međunarodnim mitinzima) gdje postižu

  • Upravni odbor
  • Davor Brdar Predsjednik
  • Iva Pavelić Zouhar Član
  • Antonio Omičević Član
  • Josip Bukal Član