ZPK početnici osvojili ekipno 2. mjesto!

U subotu 27. siječnja 2024. na PVC Mladost održano je Regionalno prvenstvo Hrvatske, Regije 3 za kategoriju Početnika.

Na bazenu na Savi nastupilo je 300 natjecatelja iz 13 klubova. Naš klub je predstavljalo ukupno 42 Početnika, od toga 26 plivača i 16 plivačica.

Iako ovaj put nije bilo toliko pojedinačnih medalja, sve što je cijela ekipa iz discipline u disciplinu gradila, bilo je fenomenalno pa je i ekipni uspjeh tim veći.

Naši Početnici osvojili su ukupno 2. mjesto na prvenstvu i pehar za sva postignuća prilikom prvenstva. BRAVO!

Plivači su bili drugi sa 747 bodova, dok su plivačice bile 4. s osvojenih 426 bodova. Ukupan zbroj malih bodova od 1173 boda omogućio je našim Početnicima drugu stepenicu postolja odmah iza jake Mladosti.

Moramo spomenuti dvije pojedinačne medalje i to brončanu Milu Fabijanac na 50m slobodno i srebrnog Leona Matića na 50m leđno.

Od štafetnih utrka, muška štafeta ZPK 1 na 4 x 50m mj u sastavu Luka Blažević, Niko Medić, Leon Matić i Petar Jovičić, osvojila je brončanu medalju, dok je štafeta 4x50m slobodno u istom sastavu osvojila srebro. Ženskoj štafeti 4x50m sl koja je bila u sastavu Maris Mihelčić, Eva Maria Moro, Rita Sever i Mila Fabijanac , brončana medalja je pobjegla za 31 stotinku.

Posebno pohvaljujemo i sve naše natjecatelje ( M i Ž ) koji su osvojili bodove za klub i doprinijeli sveukupnom uspjehu na prvenstvu.

To su od plivačica Mila Fabijanac, Maris Mihelčić, Eva Maria Moro i Rita Sever dok su kod plivača to bili Leon Matić, Luka Blažević, Petar Jovičić, Niko Medić, Erik Kešetović, Filip Kešetović, Filip Kralj, Vedran Kraljek, Karlo Sokolić, Lovro Spaić i Fran Budak.

Čestitamo Mili i Leonu na medaljama, kao i Leonu, Luki, Petru i Niki na štafetama i svim osvajačima bodova te ostalim našim natjecateljima na jakom navijanju, dobrim rezultatima i osobnim rekordima!

Rezultati: 1. dio, 2. dio

Fotografije