Uspješan završetak sezone za ZPK-ovce

Na netom završenom PH za dobne kategorije nastupilo je 20 članova našeg kluba: Nika Čulina, Stela Španiček, Marta Radičević, Ana Potlaček, Matea Ivekovć, Ana Marinov, Helena Ivanović, Mia Hren, Iva Savanović, Franka Babić, Eva Peić, Leda Popović, Ana Juras, Dominik Habazin, Jakša Bepo Veličković, Toni Vrdoljak, Pavao Margetić, Sven Žerjav, Leon Gradiški i Nikša Martinović.

Zpk-ovci su polučili sjajne rezultate i uz 34 osobna rekorda i 28 pojedinačnih senorskih A i B finala osvojili 39 medalja; od toga 15 zlatnih, 8 srebrnih i 16 brončanih.

Posebno veseli maksimalni angažman i trud svakog pojedinca, te veliki timski duh koji je, svakako, pridonio ostvarenju ovih rezultata. Prvo ime našeg kluba, a i samog natjecanja, je Matea Iveković koja je „doplivala“  do 10 pojedinačnih medalja. Matea je osvojila 4 zlata u juniorkama, 3 zlata u mlađim seniorkama, zlato u seniorkama, te 2 bronce u mlađe seniorskoj, odnosno seniorskoj konkurenciji. Kod seniorki, Nika Čulina je osvojila srebro na 100 prsni i 2 bronce – na 50 i 200 prsno. Stela Španiček je bila druga seniorka i mlađa seniorka na 100 leđno i treća u seniorkama na 200 i 400 mješovito. Iako juniorka, Ana Potlaček je oduševila zalaganjem i nastupima u najzahtjevnijim disciplinama, te plivajući ih i u popodnevnim finalima. Ana je, uz srebro na 1500 sl u juniorkama i broncama na 1500  i 800 slobodno, u popodnevnoj utrci osvojila i srebrnu medalju u seniorskoj kategoriji, te unatoč nevjerojatnom rasporedu natjecanja u istom danu nastupila i u finalu na 400 slobodno. U kategoriji mlađih juniora naš Toni Vrdoljak bio je „zlatni“ na 50 i 200 prsno u mlađim juniorima, 1. junior na 200 prsno, te 2. mlađi senior, kao i „srebrni“ na 100 prsno u mlađim juniorima. Ugodno nas je iznenadila mlada Eva Peić koja je sjajnom utrkom na 100 leđno osvojila broncu u kategoriji s godinu dana starijim protivnicama. Zadnjeg dana natjecanja, pridružila nam se i naša reprezentativka Mia Hren koja je, unatoč umoru, osvojila zlato na 100 slobodno u mlađim juniorkama, srebro u juniorkama, te dvije bronce u seniorskoj i ml. seniorskoj kategoriji.

I za kraj, oduševile su naše štafete: mlađe juniorke su sjajnim utrkama osvojile 2 zlatne medalje i jedno srebro, a mlađi juniori 2 bronce. Uz to, prvog dana, mix štafeta u sastavu Eva Peić, Toni Vrdoljak, Sven Žerjav i Ana Marinov bila je odlična – treća. Ana Marinov, Franka Babić, Iva Savanović i Eva Peić u „infarktnoj“ utrci doplivale su do zlata sa sjajnim finišom Eve Peić.  Mješovita, zlatna štafeta plivala je u sastavu: Eva, Mia, Iva i Ana.Također, štafeta 4×200 slobodno u sastavu Ana Marinov, Franka Babić, Eva Peić i Iva Savanović bila je izvrsna – druga. Dečki su nam isto priredili veliko slavlje u utrkama 4×200 slobodno i 4×100 mješovito. U napetoj i neizvjesnoj utrci na 4×200 sl ostavili su „srce u bazenu“  i oduševili svojim nastupom.  Plivali su: Pavao Margetić, Toni Vrdoljak, Leon Gradiški i Nikša Martinović. Druga bronca zlatnog sjaja isplivana je u sastavu: Jakša Bepo Veličković, Toni Vrdoljak, Sven Žerjav i Pavao Margetić. U seniorskoj štafeti 4×100 slobodno hrabro su plivale naše mlade Leda Popović, Ana Juras, Marta Radičević i Ana Potlaček, a „šlag na tortu“ stavila je naša seniorska ženska štafeta na 4×100 mješovito. U nevjerojatno napetoj utrci, osvojile su zlato u sastavu: Stela Španiček, Nika Čulina, Matea Iveković i Mia Hren.

Napomenimo i da je Ana Marinov osvojila 5. mjesto po ukupnom broju bodova na Grand Prixu te bila nagrađena poklon bonom Arene.

S obzirom na nova pravila i bodovanje klubova samo u seniorskim finalima, ZPK je ostvario sjajan uspjeh sa samo 1 seniorom i 1 seniorkom: djevojke su 3. u konkurenciji 29 klubova, a dečki 7. J

Veliko bravo svima, a sad na zasluženi odmor!!