USPJEŠAN NASTUP ZPK-ovaca I MEDALJA ZA MIJU NA GP „VICTORIA“

Članovi naše 1. ekipe nastupili su proteklog vikenda na trećem u nizu velikih natjecanja, međunarodnom GP mitingu „Victoria“ u Rijeci.

Ovo je bio najzahtjevniji i svakako, najjači i najmasovniji miting na kojem je sudjelovalo preko 700 plivačica i plivača iz 6 država.

Ovog puta osvojena je samo jedna medalja, ali to ne umanjuje uspjeh ZPK-ovaca koji su kroz iscrpljujuća dva dana kvalifikacija i finala ostvarili 26 finala i 39 osobnih rekorda.

Medalju nam je donijela naša sjajna juniorka, Mia Hren, u disciplini 50 slobodno, dok je izvrsna bila i na dvostruko dužoj dionici, ali je zbog pravila A i B finala ostala bez medalje, iako je imala rezultat za odličje.

Matea Iveković je malo promijenila discipline, ali je bez obzira na to isplivala izvrsnu utrku na 200 leđno i bila zaveslaj do medalje.

Dva četvrta mjesta „dohvatio“ je i Toni Vrdoljak, a posebno nas je razveselio Sven Žerjav s izvrsnim rezultatom na 200 prsno i ulaskom u A finale.

Odlično je plivao i Jakša Bepo Veličković koji je na 200 leđno nastupio u B finalu, te otplivao osobne rekorde i u ostalim utrkama.

Pavao Margetić je u jutarnjim kvalifikacijama isplivao u najzahtjevnijoj utrci, 1500 slobodno, svoj osobni rekord i poboljšao ga za 22 sekunde, te sve ostale utrke odradio odlično.

Kod mlađih juniora, prvog dana natjecanja, Nikša Martinović je briljirao na 400 mješovito i spustio rezultat za 14 sekundi, ali je, nažalost, propustio drugi dan natjecanja zbog bolesti.

Leon Gradiški je dosegao dva C finala i opet plivao na visokoj razini, a sve pohvale idu i Viti Matkoviću i Juraju Kanižaju na odličnim rezultatima.

Kod djevojaka, Eva Peić nas je već navikla na ulaske u finala, a ovog puta plivala je u dva B i jednom C finalu.

Ponovno su sjajne bile Leda Popović, Zora Fabijanac i Jurja Vrbanac. Leda je plivala u dva C finala i ostvarila još dvije A norme na 50 i 200 leptir, a Zora je, uz odlične utrke,  plivala u C finalu na 50 prsno, a Jurja na 200 leptir, uz posebno dobru kvalifikacijsku utrku na 800 slobodno.

Iako još neoporavljena od bolesti, Iva Savanović je ostvarila dva C finala; na 200 leđno i 200 mješovito, dok je Ana Juras na 50 leđno isplivala svoju treću B normu, pa joj želimo što prije i jednu A normu 🙂

Sve čestitke na rezultatima idu i Anamariji  Knežević, Vanji Momčilović, Marti Radičević i Mili Dabanović.

 

Fotografije pogledajte ovdje!

Rezultati:

20230318Victoria-1K

20230318Victoria-1F

20230318Victoria-2K

20230318Victoria-2F