Početnici i mlađi kadeti ukupno drugi na Regionalnom prvenstvu!

U subotu 15. – 16. lipnja 2024. na Bazenskom kompleksu Svetice održano je Regionalno prvenstvo Hrvatske, Regije 3 za kategoriju Početnika i Mlađih kadeta.

Natjecanje se održalo u 50-metarskom bazenu, a ZPK je predstavljalo ukupno 33 početnika (13 plivačica i 20 plivača) i 36 mlađih kadeta.

Ukupno je u dva dana natjecanja nastupilo 499 natjecatelja iz 13 klubova Regije 3.

Nije bilo toliko pojedinačnih medalja kod početnika, ali su naši dečki i curke marljivo skupljali male bodove i svi zajedno doplivali do ukupno 2. mjesta na prvenstvu! Za to su nagrađeni peharom. BRAVO EKIPA!

Na ovaj način i plivačice i plivači su u svojim kategorijama osvojili drugo mjesto. Plivači 530.5 bodova, a plivačice 360 bodova. Ukupan zbroj malih bodova od 890.5 bodova omogućio je našim Početnicima drugu stepenicu postolja.

Također, moramo istaknuti i osvajače pojedinačnih medalja. Od djevojaka, Mila Fabijanac osvojila je srebro na 50 m slobodno.

Štafeta 4×50 m slobodno u sastavu Marta Karabin, Maris Mihelčić, Eva Maria Moro i Mila Fabijanac doplivala je do brončane medalje.

Istoj štafeti u jutarnjem je dijelu medalja promakla za 27 stotinki na 4×50 m mješovito.

Kod dječaka, medalje je osvajala štafeta u sastavu Luka Blažević, Petar Kurtanjek, Leon Matić i Toni Jagatić. Na 4×50 m mješovito bili su brončani, dok su se na 4×50 m slobodno popeli jednu stepenicu više i oko vrata dobili srebrnu medalju.

Čestitamo!

Posebno pohvaljujemo i sve naše natjecatelje koji su osvojili bodove za klub i doprinijeli sveukupnom uspjehu. To su od plivačica Mila Fabijanac, Marta Karabin, Maris Mihelčić i Eva Maria Moro, dok su kod plivača to bili Leon Matić, Luka Blažević, Petar Kurtanjek, Leon Milković, Petar Jovičić, Toni Jagatić, Niko Medić, Erik Kešetović, Filip Kešetović, Filip Kralj, Vedran Kraljek i Lovro Jozić.

Vjerujemo da će našim najmlađim natjecateljima ovo natjecanje koristiti kao veliko iskustvo u daljnjem sportskom razvoju. Pokazali su borbenost i upornost u bazenu, a veliki timski duh izvan njega, navijanjem od prve do posljednje utrke.

Još jednom čestitke svima na odlično odrađenom natjecanju, kao i na cijeloj plivačkoj sezoni!

Kod mlađih kadeta naš trojac i dalje žari i pali!

Karla je osvojila zlata na 50, 100 i 400 m slobodno, 200 mješovito dok se srebrom okitila na 100 leptir i 100 prsno.

Karla je s vremenom 28.6 u utrci 50 m slobodno osvojila 592 FINA boda, na 100 slobodno s 1:02.56 je osvojila 564 boda i u utrci 200 slobodno s 4:44.66 je osvojila 565 FINA bodova. Bravo Karla na izvrsnim rezultatima!

Dvojac Josip Loina i Vito Posavec je zajedno osvojio 15 medalja i apsolutno su bili najbolji mlađi kadeti cijelog prvenstva.

Josip se okitio s 5 zlata, 2 srebra i jednom broncom, dok je Vito osvojio 4 zlata i 3 srebra.

Josipova zlata: 50 i 100 slobodno, 50 i 100 prsno, i 50 prsno, srebrni je bio na 200 mješovito i 400 slobodno dok se broncom okitio na 100 leptir.

Vito se penjao na prvu stepenicu postolja na 50 i 100 leđno, 100 leptir i 200 mješovito, a srebrni je bio na 50 slobodno, 50 leptir i 50 prsno.

Bravo!

Naše dvije štafete 4x50m mješovito i 4x50m slobodno u sastavu Vito Posavec, Josip Loina, Ivan Kos i Marin Goda bile su neprikosnovene i daleko ispred svih osvojile dvije zlatne medalje.

Osvajanju 2. mjesta na Regionalnom prvenstvu doprinijeli su svojim bodovima:

Karla Popović Maria Peić, Julija Pretenjača, Adela Popović, Ema Kralj, Leona Marić, Lucija Štimac, Josip Loina, Vito Posavec, Ivan Kos, Marin Goda, Petar Nevešćanin, Ivan Janjić, Luka Špehar, Karlo Špoljar Konti, Jura Marić, Vanja Turčinović, Vito Kovačević, Noa Škrobo i Borna Tufekčić.

Sve pohvale svim mlađim kadetima na odlično odrađenom natjecanju.

Čestitke početnicima i mlađim kadetima na srebrnom pokalu!

Rezultati: 1. dio, 2. dio, 3.dio

Fotografije