Regionalno PH za dobne skupine, Regija 3, 2. – 3.7.2022., Zagreb

60 medalja za ZPK !! U konkurenciji 13 klubova i 300 plivačica i plivača, naš klub je predstavljalo 21 član 1. Ekipe i 20 kadeta. U ovoj konkurenciji naši članovi su osvojili ukupno 60 medalja.

Od toga 47 pojedinačnih i 13 štafetnih.  Osvojeno je 17 zlata, 22 srebra i 21 bronca. ČESTITAMO!

Od naših djevojaka najuspješnija je bila Stela Španiček s osam osvojenih medalja.
Stela je na 200 mj bila 2. u seniorskoj, a prva u ml. sen. konkurenciji. Na 50 sl okitila se broncom u sen., a srebrom u ml.sen.konkurenciji. Slijedilo je zlato na 400 mj, također kod sen. i ml.sen., te srebro kod sen. i zlato kod ml.sen. na  400 sl.
Eva Peić nam je dalje po broju medalja, najbolja mlađa juniorka. Eva je bila 1. na 50 leptir u ml.jun. kategoriji, treća juniorka i 2. ml.jun. na 200 leđno dok je na 100 lđ bila 3. ml.sen., 2. jun. i 2. ml. juniorka.
Marta Radičević je kao juniorka bila uspješna na  400 mj i okitila se srebrom u sen. i ml.sen. kategoriji, a zlatom u juniorskoj.
Po dvije medalje osvojile su naša seniorka Nika Čulina i ml. jun. Helena Ivanović.
Nika je na 50 i 200 prsno  osvojila srebro, dok je Helena bila srebrna na 50 leptir i 50 lđ u ml. jun. konkurenciji.
Iva Savanović kao ml. jun. okitila se broncom u utrci 200 m lđ.
Jurja Vrbanac je u kategoriji kadetkinja isplivala svoje najbolje rezultate i osvojila tri bronce i to na 200 mj, 200 leptir i 200 m prsno.
Kod plivača krenut ćemo s našim najboljim kadetom Nikšom Martinovićem koji je kao i Stela osvojio 8 medalja.
Nikša je na 200 sl bio drugi, treći na 400 i 800 sl  u svojoj kategoriji, dok je na 200 m lđ bio zlatni u svojoj i srebrni u četiri preostale kategorije do seniora.
Naš mlađi junior Toni Vrdoljak je u svojoj kategoriji je bio zlatni na 50 i 100 prsno, zlatni u jun., srebrni u ml. sen. i brončani u sen. konkurenciji na 100 prsno.
Sven Žerjav kao mlađi junior  ”pomeo”  je konkurenciju u utrci 200 m prsno i u svim kategorijama osvojio 1.mj. i okitio se sa četiri zlata.
Dominik Habazin je u utrci 50 lp bio zlatni ml.sen. dok je kod seniora bio brončani.  U utrci na 100 m leptir okitio se broncom u kategoriji ml.sen.
Stefan Tomičić I Leon Gradiški su svojim broncama doprinjeli ovom pregrštu medalja. Stefan  je bio treći na 50 sl kod seniora, dok je Leon kao ml.jun osvojio svoju broncu na 50 lđ.

Naše štafete su također bile odlične.

Seniorska štafeta  4 x 100 mj mix u sastavu Stefan Tomičić, Nika Čulina, Dominik Habazin i Stela Španiček okitila se zlatom dok su ml.jun Eva Peić, Toni Vrdoljak, Leon Gradiški i Ana Marinov bili treći u juniorskoj kategoriji.

U štafetnoj utrci  4 x 200 m slobodno, štafeta ml.jun. u sastavu Ana Marinov, Eva Peić, Iva Savanović i Franka Babić okitila se srebrom u sen., jun. i ml.jun. kategoriji , dok je kadetska štafeta u sastavu Jurja Vrbanac, Jelena Begić, Zora Fabijanac i Paula Barić bila treća u svojoj kategoriji.

Muška seniorska štafeta koju su plivali Dominik Habazin, Pavao Margetić, Leon Gradiški i Stefan Tomičić je u istoj disciplini osvojila broncu.

Ml. jun. štafeta  4 x 100 sl u sastavu Ana Marinov, Franka Babić, Iva Savanović i Eva Peić bila je zlatna u svojoj kategoriji, srebrna u juniorskoj i brončana u seniorskoj kategoriji.

U istoj disciplini naši seniori Dominik Habazin, Jakša Bepo Veličković, Patrik Pelin i Stefan Tomičić su se okitili broncom.

U zadnjoj utrci prvenstva na  4 x 100 mj,  kadetkinje Mila Dabanović, Zora Fabijanac, Jelena Begić i Jurja Vrbanac osvojile su treće mjesto dok su jednako uspješni u istoj disciplini bili naši mlađi juniori Jakša Bepo Veličković, Toni Vrdoljak, Sven Žerjav i Pavao Margetić.

Kao zadnje natjecanje prije prvenstva Hrvatske, ovo natjecanje poslužilo je kao dobar test forme i zadnja prilika za isplivavanje normi. Upravo tu priliku najviše je iskoristila Vanja Momčilović  koja je doplivala do svojih prvih normi na 100 i 200 m leđno.
Ostatak ekipe pokazao je dobru formu potvrdom svojih osobnih rekorda i popravljanjem istih.
Čestitamo svim pobjednicima i dobitnicima medalja kao i svim natjecateljima na dobro odrađenom prvenstvu.
Još nam preostaju državna prvenstva za sve dobne skupine pa svim našim članovima koji će nastupiti na njima, želimo da se dobro pripreme u preostale dane do prvenstva.
Sretno svima!