Prvenstvo hrvatske za kadete

U petak i subotu održalo se Prvenstvo Hrvatske za kadete. Zagrebački plivački klub nastupio je sa 13 plivača i plivačica te ostvario zapažene rezultate.

Svaki start našim članovima donio je novi osobni rekord, a neki su se okitili i medaljama. Franka Babić doplivala je do zlata na 200 m slobodno, dok je na 100 slobodno bila brončana. Eva Peić tri puta se penjala na postolje, srebro je osvojila na 100 m slobodno i 200 m leđno, a broncu je osvojila na 100 m leđno. Iva Savanović u prva dva programa bila je nadomak medalje na 200 mješovito i 200 prsno, a srebrom se okitila u trećem programu na 400 mješovito.

Na kraju svakog programa najviše uzbuđenja uvijek donesu štafete. U vrlo napetoj utrci na 4×100 slobodno naša ženska štafeta u sastavu Iva Savanović, Jurja Vrbanac, Franka Babić, Eva Peić okitila se zlatom, dok su na 4×100 mješovito cure u istom sastavu bile brončane.

Na listi uspješnosti naše plivačice su zauzele 2. mjesto, dok je naša muška ekipa, koja je na ovom prvenstvu imala samo četiri predstavnika, zauzela 7. mjesto.

Još jednom čestitamo svim našim plivačima na odlično odrađenom natjecanju i želimo im ugodne i opuštene ljetne praznike!