Prvenstvo Hrvatske 16. – 19.12.2021., Rijeka

Prvog dana natjecanja odlični rezultati ZPK-ovaca i 5 medalja.

Naša mlađa juniorka Ana Potlaček i kadetkinja Iva Savanović izvrsno su plivale najzahtjevniju disciplinu – 1500 sl i popravile svoje osobne rekorde za skoro pola minute.

Ana je doplivala do srebra u mlađe juniorskoj kategoriji, a ostale 4 medalje osvojile su štafete. Juniorke Matea Iveković, Stela Španiček, Eva Peić i Mia Hren bile su treće na 4×50 sl, a seniorke Stela Španiček, Nika Čulina, Matea Iveković i Mia Hren odlično su otplivale 4×50 mj i zamalo priredile iznenađenje, te im je samo par desetinki nedostajalo do zlata.

Odlični su bili i mlađi juniori koji su u konkurenciji godinu dana starijih plivača osvojili sjajnu broncu na 4×50 mj. Plivali su: Pavao Margetić, Toni Vrdoljak, Dario Juričić i Jakša Bepo Veličković .

I za kraj, muška seniorska štafeta 4×50 mj bila je treća, a plivali su Dominik Habazin, Antonio Omićević, Mario Todorović i Adrijan Omićević .

Također, moramo spomenuti i odličan nastup Pavla Margetića na 800 slobodno. Pavao je otplivao prvi put ispod 9 minuta.

Drugog dana Prvenstva Hrvatske, plivačice i plivači Zagrebačkog plivačkog kluba osvojili su 12 medalja, od toga tri zlata, šest srebra i tri bronce.

Najuspješnija je bila Mia Hren na 50m slobodno gdje je osvojila zlatnu medalju u mlađe juniorskoj kategoriji i srebrne u juniorskoj, mlađe seniorskoj i seniorskoj kategoriji. Na 100m mješovito je osvojila zlatnu medalju u mlađim juniorkama, broncu u juniorkama i mlađim seniorkama.

Mlađa juniorka Matea Iveković osvojila je srebrnu medalju u konkurenciji mlađih juniorki u istoj disciplini.

Ana Potlaček na disciplini 400m slobodno osvojila je brončanu medalju u konkurenciji mlađih juniorki.

Seniorka Nika Čulina zauzela je drugo mjesto u disciplini 100m prsno.

Kod plivača najuspješniji je bio Toni Vrdoljak na 100m prsno. U kategoriji mlađih juniora osvojio je zlatnu medalju, dok je kod juniora bio srebrni.

Svakako moramo spomenuti i odličan rezultat i nastup Stele Španiček na 200 leđno te mlade Eve Peić na 200 leđno i 100 mješovito; B finale Tare Radić na 100 mješovito i C finale Helene Ivanović na 200 leđno.

Ženske štafete 4×200 sl plivale su u sastavu Marinov, Babić, Peić i Potlaček, odnosno Radičević, Ivanović, Zaradić, Savanović.

U B finalu discipline 50 slobodno plivao je Dario Juričić, a

Muška štafeta je plivala svoje osobne rekorde u sastavu DominikHabazin, Antonio Omićević, Leon Gradiški i Sven Žerjav.

U disciplini 400 sl odlično su plivali Dominik Habazin, Jakša Bepo Veličković, Ana Marinov i Franka Babić.

Trećeg dana natjecanja, nastavak izvrsnih rezultata svih naših članova. Osvojili smo 14 pojedinačnih i 2 medalje u štafetama.

Do zlata u mlađim juniorkama doplivala je Mia Hren na 100 slobodno, a u istoj disciplini osvojila je i srebro u juniorkama, mlađim seniorkama i seniorkama. Do osobnog rekorda i srebra doplivala je i Matea Iveković na 100 leđno, a uz to Matea je bila druga i u kategoriji juniorki te treća u ml. seniorkama i seniorkama. Stela Španiček nas je obradovala s 3 zlata na 200 mješovito; u juniorkama, ml. seniorkama i seniorkama. Nika Čulina je druga seniorka na 200 prsno, a Ana Potlaček s odličnim rezultatom je treća mlađa juniorka na 800 slobodno.

Kod plivača, mlađi junior Dario Juričić osvojio je broncu na 100 slobodno, a Toni Vrdoljak srebro na 50 prsno.

Juniorska štafeta 4×100 slobodno u sastavu: Matea Iveković, Tara Radić, Stela Španiček i Mia Hren bila je treća i ujedno treća u seniorkama. Da će djevojke ostaviti srce u bazenu vidjelo se već nakon odličnih 57.90 Matee, ali fantastičnu utrku odradila je Mia i otplivala nevjerojatnih 55.12.

Apsolutno sve pohvale svim jučerašnjim nastupima naših članova za borbenost i odlične rezultate: Ani Marinov, Franki Babić, Jakši Veličkoviću, Marti Radičević, Ivi Savanović, Ani Zaradić, Heleni Ivanović, Evi Peić, Svenu Žerjavu i Pavlu Margetiću i Dominiku Habazinu.

Posljednjeg dana PH, iako umorni i iscrpljeni od napornih kvalifikacija i finala, ZPK – ovci su zaokružili odličnim rezultatima ovogodišnje Prvenstvo.

Prvo ime 4. dana je bila Stela Španiček s tri zlata (juniorke, ml.seniorke i seniorke) na 400 mj i isplivanom normom za ulazak u seniorsku reprezentaciju. Osim nje, izvrsna je bila Matea Iveković s osobnim rekordima i dva zlata u ml. juniorkama na 50 leđno i 50 leptir, te jednim srebrom i broncom u juniorkama i 2 bronce u seniorkama i ml.seniorkama. Mia Hren je osvojila srebro u mlađim juniorkama na 200 slobodno, dok je Nika Čulina druga seniorka na 200 prsno. U istoj disciplini, Toni Vrdoljak je bio najbrži mlađi junior.

Ženska seniorska štafeta (Matea Iveković, Nika Čulina, Stela Španiček i Mia Hren ) u neizvjesnoj je utrci na 4×100 mj doplivala do srebra, a Mia Hren je otplivala nevjerojatnih 54,90.

Uz medaljaše, izvrsno su plivali i svi ostali ZPK – ovci: Sven Žerjav je u C finalu utrke na 200 prsno isplivao ispod 2.30, a Ana Marinov je pobijedila u C finalu s odličnih 2.12 na 200 slobodno, a najbolji rezultat u istom finalu ostvarila je i Franka Babić. U A finalima plivali su Mario Todorović na 50 leptir kojem je medalja izmakla za desetinku i sjajni Dominik Habazin na 200 slobodno.

Iva Savanovic je u jutarnjim kvalifikacijama odlično isplivala 400 mješovito, a Jakša Veličković i Pavao Margetić otplivali su svoje najbolje rezultate na 200 slobodno i 50 leđno.

Izvrstan je u B finalu bio naš brzi Dario Juričić koji je dionicu od 50 leptir isplivao ispod 26 sekundi. U jutarnjim kvalifikacijama, u istoj disciplini odlična je bila Ana Zaradić, dok je Helena Ivanović nastupila i u popodnevnom dijelu u C finalu utrke na 50 leđno.

Djevojke su odlično odradile i posljednu utrku natjecanja, 4×100 mj u sastavu – Helena Ivanović, Iva Savanović, Tara Radić i Franka Babić kao i naši mlađi juniori Pavao Margetić, Toni Vrdoljak, Dario Juričić i Jakša Bepo Veličković.

Ukupno je osvojeno 46 medalja i ostvareno 55 osobnih rekorda.

Plivačice su ekipno 2., a plivači 7. u konkurenciji 36 klubova.

Čestitamo svim plivačicama i plivačima na izvrsno odrađenom prvenstvu!

 

Bravo ZPK!!!