ODLIČNI REZULTATI I 47 MEDALJA ZA ZPK 25. – 26.11.2023.

Na netom završenom Regionalnom Prvenstvu Hrvatske, Regije 3, uspješno je nastupilo 40 članova našeg kluba. Uz ogroman niz osobnih rekorda, osvojeno je 47 medalja; od toga 18 zlatnih, 18 srebrnih i 11 brončanih.

Najviše zlata donijela nam je naša reprezentativka Matea Iveković. Matea se okitila s 12 zlatnih medalja (u 4 discipline, osvojila je po 3 zlata- u juniorskoj, mlađe seniorskoj i seniorskoj konkurenciji). Osim nje, najveće pohvale idu mlađem junioru Nikši Martinoviću i kadetu Karlu Ivanoviću. Nikša je, iako bez nastupa u „svojoj“ tehnici, isplivao niz osobnih rekorda i osvojio 2 zlata na 200 i 400 mješovito, te po 2 srebra u istim utrkama u kategoriji juniora i mlađih seniora, a doplivao je  i do bronce u disciplini 200 m prsno.

Karlo, iako kadet, u konkurenciji s dvije godine starijim plivačima, prvog dana je osvojio broncu na 400 slobodno, a posebno je briljirao u posljednjoj utrci natjecanja – 1500 slobodno gdje je pobijedio u konkurenciji ml. juniora, juniora i ml. seniora te osvojio srebro u seniorima. Mlađi junior, Leon Gradiški, na 200 leptir osvojio je srebro te broncu u juniorima, a Leda Popović je u istoj disciplini ostvarila identične plasmane.

Leda je sjajno otplivala i dvostruko kraću dionicu i osvojila broncu. Zora Fabijanac je s osobnim rekordom na 100 prsno bila druga u ml. juniorkama i treća u kategoriji juniorki i mlađih seniorki, a kadetkinja Eleni Šijaković u konkurenciji dvije godine starijih plivačica bila je treća na dvostruko dužoj dionici.

Mlađi junior Vito Matković, bio je odličan, drugi na 50m prsno, a do srebra su doplivale i muške ml. jun. štafete 4×100 i 4×200 slobodno.

Na 4×200 sl plivali su Leon Gradiški, Nikša Martinović, Karlo Ivanović i Dominik Mušanić te s tim rezultatom osvojili srebro i u juniorima i u seniorima, dok su na 4×100 plivali Nikša M., Karlo I., Patrik Pelin i Leon G. i osvojili srebro u svojoj ml. jun. kategoriji te broncu u juniorima.

Ženska seniorska štafeta u sastavu Stela Španiček, Ana Potlaček, Ana Marinov i Matea Iveković bila je srebrna, a u toj kategoriji istaknuto se Dominik Habazin s dva zlata na 100 leptir i 1500 slobodno te Nika Čulina s broncom na 50 m prsno.

U konkurenciji juniorki, ml. seniorki i seniorki, Ana Potlaček do plivala je do srebra s osobnim rekordom na 200 m leđno, dok je juniorka Ana Marinov bila treća na 100 slobodno.

Velike čestitke idu i našim kadetima Mateju Štanderu i Marku Božiću.

Matej je s odličnim rezultatima na 100 i 200 prsno ostvario norme za prvenstvo Hrvatske, dok je Marko A normu uspio otplivati u disciplini 50 leptir.

Također, čestitamo svim našim ostalim članovima na odličnim utrkama i postignutim rezultatima!

Pred svima je Prvenstvo Hrvatske za dva tjedna i želimo im da se dobro pripreme za Rijeku.

Fotografije pogledajte na našoj Facebook stranici.
Rezultati