Ekipno A i B Prvenstvo Hrvatske – KUP ” Ivana Varvodića”

U organizaciji Plivačkog kluba Jadran, u Splitu je 20. i 21. svibnja 2023. održano Ekipno A i B prvenstvo KUP ”Ivana Varvodića”.
Boje našeg kluba branilo je 16 naših natjecatelja; 8 plivačica i 8 plivača.
Djevojke su u svim utrkama dale svoj maximum, a posebno treba istaknuti Stelu Španiček koja je na svoja leđa preuzela najviše, te otplivala najteže discipline i ostavila srce u bazenu.
Matea Iveković je unatoč bolnom ramenu vrijedno skupljala bodove za klub i pokazala pravi borbeni duh.
I ostale naše djevojke su svakim skokom u bazen dale sve od sebe i trudile se do zadnjeg metra.
Na kraju su naše cure zauzele 8. mjesto, ali treba im čestitati što su unatoč svemu, ”grizle” u bazenu i vrlo korektno odradile ovo natjecanje.
BRAVO: Nika Čulina, Stela Španiček, Matea Iveković, Ana Potlaček, Marta Radičević, Ana Marinov, Eva Peić i Jurja Vrbanac.
Naša muška ekipa bila je u sastavu: Dominik Habazin, Sven Žerjav, Pavao Margetić, Jakša Bepo Veličković, Leon Gradiški, Nikša Martinović, Vito Matković i Karlo Ivanović.
Dečki su sa svakim startom postizali osobne rekorde i do zadnje štafetne utrke borili se za što bolji poredak u B dijelu Ekipnog Prvenstva Hrvatske.
Dominik Habazin, kao naš najstariji član odradio je i najveći broj pojedinačnih utrka kao i Stela kod djevojaka, a moramo pohvaliti i kadeta Karla Ivanovića koji je odlično otplivao utrku na 1500 m slobodno.
Na kraju su dečki zauzeli ukupno 3. mjesto. BRAVO DEČKI!
I cure i dečki su tijekom cijelog prvenstva glasno navijali i bodrili jedni druge u svakoj utrci i time kao i uvijek iskazali ekipni duh i međusobnu podršku, itekako potrebnu za ovakvo natjecanje.
Čestitamo svima na dobro odrađenom natjecanju i želimo uspješan nastavak sezone u velikim bazenima!