23 medalje i ekipno 3. mjesto za mlađe kadete ZPK – a!

U nedjelju, 28. siječnja 2024. održano je Regionalno prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete, Regije 3.

Na bazenu PVC – a Mladost okupilo se 250 natjecatelja iz 13 klubova.

Naš klub je predstavljalo 29 plivačica i plivača, a ukupno su osvojili 23 medalje, od tog 21 pojedinačna i dvije štafetne. Ukupno 12 zlata, 10 srebra i 1 bronca.

Nakon sjajnog uspjeha i 2. mjesta naših Početnika dan ranije, naši Mlađi kadeti su, također, izvrsno odradili prvenstvo i zauzeli ekipno treću stepenicu pobjedničkog postolja.

Natjecanje se odigravalo uz gromoglasno navijanje svih naših natjecatelja za svakog tko je bio trenutno na startu i u bazenu.

Naši dečki su jednostavno bili neuhvatljivi i uvjerljivo najbolja muška ekipa na prvenstvu, dok su cure bile, također, vrlo dobre četvrte.

Karla Popović, Josip Loina i Vito Posavec su u svakoj otplivanoj disciplini osvojili medalje.

Josip Loina je bio najuspješniji s 5 zlata i 1 srebrom. Josip se okitio zlatom na 50 i 100 slobodno, 50 i 100 prsno te na 100 leptir tehnikom, dok je srebrni bio na 100 m mješovito!

Odmah za njim tu je Vito Posavec s 3 zlata i 3 srebra. Zlato je osvojio na 50 i 100 m leđno, 100 mješovito, dok se na drugu stepenicu postolja penjao na 50, 100 i 400 m slobodno.

Slijedi nam Karla Popović s 2 zlata, 3 srebra i 1 broncom. Okitila se zlatom na 50 i 400 m kraul, srebrom na 50 prsno, 50 leptir i 100 kraul, dok je na 100 m mješovito bila brončana.

Naš niz medalja nastavlja Ivan Kos s tri srebra na 50 i 100 leđno te 100 m leptir.

Zlatnu medalju u štafeti 4×50 m mješovito osvojili su Vito Posavec, Josip Loina, Ivan Kos i Jan Mušanić, dok su 4×50 m slobodno osvojili, također, Vito, Ivan, Jan i Josip po tom redoslijedu plivanja.

Čestitamo osvajačima medalja, a moramo spomenuti i sve koji su svojim osvojenim bodovima pridonijeli ekipnom uspjehu na prvenstvu.

To su još uz Karlu Popović bile plivačice Maria Peić, Adela Popović, Julija Prtenjača, Leona Marić, Hana Melher, Ema Kralj i Lucija Štimac.

Uz naš muški trojac Josip, Vito i Ivan, bodove od plivača su donijeli: Jan Mušanić, Ivan Janjić, Vito Kovačević, Luka Špehar, Karlo Špoljar Konti, Noa Škrobo i Jura Marić.

Još jednom čestitke svim našim natjecateljima na izvrsno odrađenom regionalnom prvenstvu, na osobnim rekordima te na ekipnom 3. mjestu kao rezultat dobrog timskog rada, truda i zalaganja na treninzima.

Bravo ZPK!

 

Rezultati: 1. dio, 2. dio

Fotografije