18. MITING „VIDRA“

Ovu subotu, Zagrebački plivački klub organizirao je svoj tradicionalni međunarodni miting „Vidra“. U sklopu proslave 30 godina kluba, miting je privukao rekordan broj plivačica i plivača iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i 19 hrvatskih klubova.

Uz ogroman broj osobnih rekorda, moramo istaknuti najuspješnije ZPK-ovce, a to su: Petar Nevešćanin, Karla Popović i Matea Iveković. Petar je u konkurenciji početnika „doplivao“ do zlata na 100 mješovito i dvije bronce – na 50 prsno i 100 leđno, dok se Karla u kategoriji mlađih kadetkinja „pozlatila“ u utrci na 100 slobodno, a medalje je osvojila i na 50 leptir (srebro), te na 100 mješovito (broncu). Uz to, Karla je osvojila i poklon bon za najvrjedniji rezultat u svojoj kategoriji.

Naša reprezentativka, Matea Iveković, uspješno se vratila nakon ozljede, te je u utrci na 100 leđno, uz zlato, osvojila i nagradu za najvrjedniji rezultat u kategoriji juniorki.

Uz njih, odlični su bili i mlađi kadet Josip Loina s broncom na 50 prsno, brončani kadet Matej Štander na 100 prsno, mlađi junior Nikša Martinović sa srebrom na 100 leđno te juniorke Ana Potlaček i Ana Marinov sa srebrom, odnosno broncom na 100 mješovito.

U seniorskoj kategoriji, naša kapetanica Stela Španiček, pobijedila je na 100 mješovito, dok je Nika Čulina bila treća.

Posebno nas je razveselila kadetska muška štafeta u sastavu Marko Božić, Mihael Matić, Dominik Mušanić i Lovro Martinec koja je u napetoj utrci „doplivala“ do zlata s odličnim vremenom – 1.46,44.

Sjajne su bile i naše početnice Maris Mihelčić, Mila Fabijanac, Marta Karabin i Eva Maria Moro koje su osvojile srebro na 4×50 mješovito, te mlađi kadeti Vito Posavec, Ruđer Horvat Laštro, Josip Loina i Viktor Žugec također sa srebrom u istoj disciplini.

Sve pohvale i svim ostalim članovima ZPK na odličnim rezultatima.

Čestitamo!

Fotografije možete pogledati ovdje.

Rezultati: 20231007Vidra-1  20231007Vidra-2