Nedjelja, 03 Ožujak 2019 23:55

2. plivačko natjecanje ''MEDEK'', 2.ožujka 2019., Zagreb

U konkurenciji 150 natjecatelja iz devet zagrebačkih klubova i dva izvan njega ( Olimp - Zabok i Međimurje ), nastupilo je 18 naših natjecatelja; tri djevojčice i 15 dječaka.

Pravo nastupa na natjecanju  imali su svi plivači registrirani u HPS-u i koji u 2019. godini prema Općim

propozicijama HPS-a spadaju u kategoriju Početnika,  a kategorije su bile zatvorene.

POČETNICI A  Plivačice rođene 2010.,  plivači rođeni 2009.

POČETNICI B   Plivačice rođene 2011. i ml.,   plivači rođeni  2010. i ml.

Na Medeku je ovaj put ''ulovljeno'' deset pojedinačnih i jedna štafetna medalja te dva pehara za najbolji zbroj vremena svih utrka.

Štafetnu brončanu medalju u humanitarnoj utrci 4x50m slobodno osvojili su Petar Hren, Karlo Ivanović, trenerica Lana Dragojević i Lovro Martinec.

Karlo Ivanović s jednim zlatom na 50m prsno i srebrom na 50m leđno  i dalje niže uspjehe. Svoj doprinos  dao je i u brončanoj štafeti, a i ukupni je pobjednik po zbroju vremena svih utrka u kategoriji Početnika A. Bravo Karlo!

Naš najtrofejniji plivač bio je Petar Hren (2010.) s osvojena četiri srebra na 100m mješovito, 50 m slobodno, 50m prsno i 50 m leđno u kategoriji B. Izvrsno je plivao u brončanoj štafeti, a i ukupni je pobjednik po zbroju vremena svih utrka u kategoriji Početnika B. Bravo Petre!

U kategoriji dječaka Početnika A osvojena je i brončana medalja na 50m leptir, a do nje je ''doplivao'' Lovro Martinec.

Kod djevojčica Početnice A, Eleni Šijaković je zamalo pobjegla pobjeda na  50m prsno pa je osvojila odlično drugo mjesto dok je Eva Bolanča već u prvoj utrci mitinga osvojila broncu na 100m mješovito te broncu na 50 m slobodno. Eva je doplivala i do finala 50 m slobodno gdje je osvojila  4. mjesto.

Svi ZPK – aovci su dali sve od sebe, neki su se malo krivo okrenuli  J, ali sve je to iskustvo za buduća natjecanja.

Čestitamo svim dobitnicima medalja i želimo našim natjecateljima još dobrih utrka!

Galerija slika