Ponedjeljak, 13 Ožujak 2017 21:02

Ekipno A i B prvenstvo Hrvatske

PLIVAČICAMA ZPK 2.MJESTO I JUNIORSKI REKORD HRVATSKE

Ovog vikenda je održano Ekipno A i B Prvenstvo Hrvatske u Zagrebu za plivačice i plivače.
U neizvjesnoj "borbi" do samog kraja, ZPK-ovke su ponovile uspjeh iz Zadra i osvojile 2.mjesto. Ovog puta su bile i bolje, te su se primakle ekipi Primorja na samo 170 bodova. U vrlo napornom i iscrpljujućem programu natjecanja, naše djevojke, predvođene sjajnom Lanom Dragojević, pokazale su izuzetan ekipni duh i u svakoj utrci dale svoj maksimum.
Posebno treba istaknuti da je jedini rekord na ovom natjecanju upravo "djelo" naših plivačica: Anđela Sičaja, Nika Dabetić, Lorena Jerebić i Kristina Miletić isplivale su juniorski rekord Hrvatske u disciplini 4x200 slobodno i popravile ga za 2 sekunde.
Također treba istaknuti i štafetu 4x100 mješovito u sastavu: Lorena Jerebić, Lana Dragojević, Anđela Sičaja, Kristina Miletić, koja je u napetoj završnici doplivala do prvog mjesta, ispred plivačica Primorja, predvođenih Sanjom Jovanović.


S druge strane, naši dečki su plivali u pomlađenom sastavu. Naime, bez 6 seniora koji su bili nosioci brončane ekipe iz Zadra, uspjeli su ostvariti zadani cilj - ostanak u A društvu.
Predvođeni našim najboljim plivačem, Mariom Todorovićem, dečki su u većini utrka ostvarili svoje osobne rekorde i pokazali da se na njih može ozbiljno računati.
Osim odličnih Todijevih utrka na 50 slobodno i 100 leptir, posebno treba istaknuti Antonia Omićevića na 200 prsno i 400 mješovito, te naše mlađe nade - Matiju Martinića, Vida Mihovilovića, Dominika Habazina i Marina Vrdoljaka. Rezultati :
http://www.hrvatski-plivacki-savez.hr/Live/LiveEPH2017.php…