Ponedjeljak, 02 Kolovoz 2021 18:30

Prvenstvo hrvatske za dobne skupine, 29.07.-01.08.2021.

Prvog dana prvenstva postignuti su odlični rezultati, osvojeno je 6 medalja i isplivano pregršt osobnih rekorda naših ZPK - aovaca.

Stela Španiček - 2 zlata ( juniorska i ml.seniorska konkurencija) i bronca u seniorkama na 200 mj. Matea Iveković (iako ml. juniorka) doplivala do bronce na 50 leptir u seniorkama. Mia Hren srebrna na 200 sl u ml. juniorkama, i za kraj - veliko veselje u ml.juniorskoj štafeti 4x100 mj mix - Matea, Toni, Dario i Mia - zlatni .

Koliko je rezultat odličan, napomenimo, da bi s tim rezultatom bili 3. u seniorskoj konkurenciji, ali su u štafetama zatvorene kategorije.

Bravo za 1. dan i čestitamo svim osvajačima medalja kao i na dobrim rezultatima!

2. dana PH nastavljamo s uspjesima. Podebljali smo broj medalja. Danas smo ih “dohvatili” duplo više - 11. Uz ponovno mnoštvo osobnih rekorda, do medalja su doplivali sjajna Stela Španiček sa zlatom u juniorskoj, te dva srebra u ml.sen i sen konkurenciji u disciplini 400 mix.

Mlada juniorka Mia Hren “letjela” je na 50 sl i osvojila srebro u ml. jun., te 3 bronce u juniorkama, ml. sen. i seniorkama, dok je u istoj disciplini Matea Iveković bila 3.

Iva Kluk je sjajna bila na 50 prsno te je dohvatila srebro u juniorkama, a posebno smo ponosni na štafete 4x200 sl. Ml. juniorke u sastavu Ana Potlaček, Franka Babić, Ana Marinov i Eva Peić osvojile su srebro, a juniorke u sastavu Iva Kluk, Franka Babić, Tara Radić i Ana Potlaček broncu.

Velike pohvale i finalistima - Pavao Margetić je odlično isplivao 200 leđno, djevojke u istoj disciplini - Ana M. , Helena Ivanović i Eva, Dario Juričić na 50 sl i 100 leptir, Mihaela Gavrić na 50 prsno, te Nika Čulina kojoj je za malo izmakla medalja u istoj disciplini.

3. dan PH - novih 8 medalja u našoj riznici. Krenulo je neočekivanom broncom na 50 leđno za juniorke. Stela nas je opet razveselila u netipičnoj disciplini za nju. Stefan Tomičić je brzo doplivao do bronce u mlađim seniorima u istoj disciplini, a najviše medalja su nam danas donijeli naši prsaši. Toni Vrdoljak je fantasticno otplivao 100 prsno i osvojio zlato u ml. juniorima, Iva Kluk ponovno izvrsna - druga u juniorkama i treća u mlađim seniorkama , a Nika Čulina treća u seniorkama.

Pohvale i Ani Potlaček koja je u najzahtjevnijoj disciplini, 1500 slobodno, osvojila broncu.

I za kraj, juniorska ženska štafeta 4x100 slobodno je treća u sastavu: Matea Iveković, Eva Peić, Stela Španiček i Mia Hren.

Izvrsno su danas plivali i svi ostali: Sven Žerjav, Iva Savanović, Ana Marinov, Jakša Bepo Veličković, Franka Babić, Pavao Margetić, Dario Juričić.

Bravo!!!

I zadnjeg dana natjecanja ponovno žetva medalja - ovaj put sretnih 13 te je konačan broj medalja na ovom prvenstvu 38.

Toni Vrdoljak zlatni je u ml. juniorima na 200 prsno, te srebrni u juniorima i dvostruko brončani u mlađim seniorima i seniorima. S tim da je u jutarnjem dijelu kvalifikacija postavio novi ml. juniorski rekord na 200 m prsno u vremenu 2:20.71. Veliki uspjeh ostvario je Dominik Habazin na 400 slobodno i u sjajnom finišu doplivao do bronce u ml seniorima i seniorima. Seniorka Nika Čulina osvojila je srebro na 200 prsno, a Iva Kluk u istoj disciplini broncu u juniorkama. Mia Hren je ponovno bila brza, ovaj put na 100 slobodno, i osvojila srebro u mlađim juniorkama, te 3 bronce u juniorskoj, ml. seniorskoj i seniorskoj konkurenciji. I za kraj, u posljednjoj utrci ovog prvenstva, veliko veselje i zlato u seniorkama na 4x100 mješovito. Plivale su Matea Iveković, Nika Čulina, Stela Španiček i Mia Hren. Muškoj ml. juniorskoj štafeti (Pavao Margetić, Toni Vrdoljak, Dario Jurčić i Sven Žerjav) nedostajalo je samo nekoliko stotinki do medalje u istoj disciplini kao i juniorkama Heleni Ivanović, Ivi Kluk, Tari Radić i Evi Peić koje su također bile četvrte. U finalu je plivala i ženska ml juniorska štafeta u sastavu Helena Ivanović, Iva Savanović, Ana Zaradić i Ana Potlaček.

Uz njih, velike pohvale apsolutno svima: Svenu Žerjavu koji je plivao u B finalu na 200 prsno; Pavao Margetić na 100 leđno u C finalu, Ana Potlacek u B finalu utrke 400 slobodno, Franka Babić u C finalu iste discipline kao i na 100 slobodno; Helena Ivanović i Ana Marinov na 100 leđno, te Iva Savanović na 200 prsno.

Odmorite se na moru, a na jesen do novih pobjeda.