Srijeda, 13 Veljača 2019 21:15

Kadetsko prvenstvo Hrvatske 9. - 10. veljače 2019.

Na netom završenom Kadetskom prvenstvu Hrvatske održanom 9. i 10. veljače 2019. u Zagrebu, sudjelovalo je 170 plivačica i plivača iz 29 hrvatskih klubova. Naš Zagrebački plivački klub je predstavljalo 15 natjecatelja.

Predstavnici  ZPK – a su se okitili s 11 medalja;  8 pojedinačnih i tri štafetne. Osvojeno je 5 zlatnih, 2 srebrne i 4 brončane medalje.
U jakoj muškoj konkurenciji do postolja je dva put ''doplivao'' naš Toni Vrdoljak s osobnim rekordima te se okitio s broncom na 100 m prsno i srebrom na duplo dužoj dionici. Izvrsno je otplivao i svojih 100m prsno u zlatnoj 4x100m mj mix štafeti.
U ženskoj konkurenciji do medalja su '' doplivale '' Matea Iveković, Nina Firi, Petra Blažanović i Nina Drljača.
Matea Iveković je bila naša najuspješnija kadetkinja s tri osvojena zlata na 100 i 200m leđno te 100m slobodno gdje je s osobnim rekordom  od 59,40 ostvarila i najvrjedniji rezultat prvenstva od 633 boda  prema FINA tablicama. Matea je ujedno i odlično '' odradila '' sve svoje štafetne utrke.
Nina Firi osobnim rekordom na 200m leptir doplivala je do bronce,  dok je na 100m leptir izgubila postolje za samo 2 stotinke. Petra Blažanović na postolje se popela na 400m mješovito i okitila se broncom oko vrata. Nina Drljača u vrlo zanimljivoj utrci na 100m leđno zauzela je 3. mjesto.
Treba pohvaliti naše izvrsne štafete koje su nam donijele puno napetosti  i veselja. Štafeta 4x100m slobodno u sastavu Ana Potlaček, Nina Firi, Petra Blažanović i Matea Iveković u vrlo napetoj borbi izborila je drugo mjesto. Na kraju drugog dijela natjecanja plivala se štafeta 4x100m mješovito MIX u sastavu Matea Iveković, Toni Vrdoljak, Nina Firi i Dario Juričić. Oni su u bazenu ostavili srce i dušu i uz otplivane osobne rekorde, na kraju bili nagrađeni najvišim postoljem i zlatom oko vrata. Treći i ujedno zadnji dio  prvenstva završili smo sa štafetom 4x100m mješovito. U ovoj štafeti , cure u sastavu Nina Drljača, Mia Hren, Nina Firi i Matea Iveković odradile su sjajnu utrku i doplivale do zlata.
U istoj disciplini Roko Sučević, Toni Vrdoljak, Dario Juričić i Igor Lukičić su dali sve od sebe i doplivali do izvrsnog  4. mjesta.
Čestitamo svim našim osvajačima medalja  i svim ZPK-ovcima na odlično odrađenom prvenstvu!!!

Galerija slika