Ponedjeljak, 17 Rujan 2018 14:20

Preminuo gosp. Ivan Varvodić

Dragi roditelji, plivačice i plivači, dragi sportski i plivački prijatelji i djelatnici, s tugom objavljujemo žalosnu vijest da je u nedjelju 16.09.2018., nakon kratke i teške bolesti u 68. god., preminuo naš predsjednik kluba gospodin Ivan Varvodić.

Rođen 14. ožujka 1951. godine u Josipovcu kod Osijeka, Ivan Varvodić bio je izniman sportski djelatnik; počasni član europske plivačke federacije LEN, član Tehničke plivačke komisije svjetske plivačke federacije FINA, bivši ravnatelj Odjela za istraživanje i unapređenje razvojnih programa u Hrvatskom olimpijskom odboru.

Najdublji trag ostavio je kao direktor plivačkih reprezentacija Hrvatske u razdoblju od 1992. do 2007. Za vrijeme njegovog mandata hrvatski plivači osvojili su više od 200 medalja na svim velikim plivačkim natjecanjima od Alpe-Adria do Olimpijskih igara.

Do samog kraja je obnašao dužnosti predsjednika Zagrebačkog i Hrvatskog plivačkog saveza.
Gosp. Ivan Varvodić, predsjednik našeg kluba, ostavio je velik trag u plivačkom svijetu i po tome ćemo ga zauvijek pamtiti i biti mu zahvalni.

U ime Zagrebačkog plivačkog kluba, obitelji pok. Ivana Varvodića, iskazujemo najdublju sućut.

Posljednji ispraćaj našem Ivanu Varvodiću bit će na groblju Mirogoj, 20.09.2018. u 15 sati, a komemoracija istog dana u prostorijama HOO -a u 11 sati.

Počivao u miru!