Ponedjeljak, 12 Ožujak 2018 12:48

Ekipno A prvenstvo, Zagreb, 2018.

PLIVAČICE ZPK - a 2., A PLIVAČI 5. NA EKIPNOM PRVENSTVU HRVATSKE

Ovog vikenda (10. i 11. ožujka, 2018.) je u Zagrebu održano A i B Prvenstvo Hrvatske u 50 m bazenima.

Naš klub je predstavljalo 9 plivačica: Ana Radić, Antonia Gulin, Nika Čulina, Lorena Jerebić, Ana Blažević, Anđela Sičaja, Ema Firi, Tara Radić, Stela Španiček i 12 plivača: Mario Todorović, Antonio Omićević, Adrijan Omićević, Dominik Bat, Petar Krešimir Marasović, Matija Lukić, Stjepan Sičaja, Matija Martinić, Vid Mihovilović, Marin Vrdoljak, Dominik Habazin i Borna Kišasondi.

Natjecanje je održano u tri dijela s 13 pojedinačnih utrka i 3 štafetne utrke.

U izuzetno uzbudljivim i napetim utrkama (a ponekad i infarktnim J), naše plivačice su sjajnom borbenošću u posljednjem dijelu programa prestigle PK Dubravu i osvojile 2. mjesto sa 18649 bodova i smanjile zaostatak na 227 bodova za prvoplasiranom ekipom Mladosti.

Iako su sve djevojke dale svoj maksimum, najveće pohvale idu našoj rekorderki Loreni Jerebić koja je ukupno isplivala 12 fantastičnih utrka i u svim disciplinama otplivala osobne rekorde, te najboljoj seniorki, Ani Radić koja je vrhunski odradila 6 utrka, a posebno treba izdvojiti njene nastupe na 100 prsno, pojedinačno, kao i u štafeti 4x100 mješovito. Naime, mješovita štafeta u sastavu Tara Radić, Ana Radić, Lorena Jerebić i Ema Firi u uzbudljivoj je utrci pobijedila renomirane suparnice s odličnih 4.19,45.

Naši dečki, također, zaslužuje sve pohvale. Nakon prošlogodišnjeg 6.mjesta koja je posljedica prestanka plivanja velikog broja seniora, naši momci su ove godine bili 5., sa samo 75 bodova zaostatka iza četvrto plasirane ekipe Dubrave.

Posebne pohvale idu Mariu Todoroviću i izvrsnom nastupu na 50 slobodno i 100 leptir, ali, svakako, ovaj put posebno treba istaknuti Dominika Habazina i Matiju Martinića koji su ostvarili najbolje rezultate u svim utrkama, te Bornu Kišasondija na 200 leđno, Vida Mihovilovića na 400 mješovito, te seniore Antonija i Adrijana Omićevića i Matiju Lukića.

Bravo ZPK!!! 

Rezultati :

http://www.hrvatski-plivacki-savez.hr/Sadrzaj/Home.php?id=Hom&lang=