Četvrtak, 15 Veljača 2018 10:11

Prvenstvo Hrvatske za kadete, 10. - 11.02.2018., Zadar

U konkurenciji 209 plivača i plivačica iz 27 klubova,10. – 11.02.2018. u Zadru je održano prvenstvo Hrvatske za kadete. ZPK je na prvenstvu imao 18 predstavnika, od toga 11 plivačica i 7 plivača. Naši plivači ostvarili su odlične rezultate, uz puno osobnih rekorda i osvojenih 8 medalja, 4 pojedinačne i 4 štafetne. Od ukupno 27 klubova koji su nastupili na ovom prvenstvu Zagrebački plivački klub zauzeo je sjajno 2. mjesto.
U pojedinačnoj konkurenciji najviše su se istaknule cure. Iva Kluk osvojila je srebro na 200 m prsno i broncu na 100 m prsno sa isplivanim osobnim rekordima u obje discipline. Matea Iveković oduševila nas je sa svojim rezultatom na 100 m slobodno i doplivala do bronce. Nina Drljača je sa odličnim rezultatom i osobnim rekordom osvojila broncu na 100 m leđno, dok je na 200 m bila nadomak medalje osvojivši 4. mjesto. Tonka Juras je najbliže medalji bila na 200 m prsno zauzevši 5. mjesto.
Od naših plivača najbliže medalji bio je Patrik Landeka na 100 m delfin zauzevši 4. mjesto. 
Kao i uvjek najnapetiji dio natjecanja su štafete, pa tako uzbuđenja nije falilo ni ovaj put. U prvom dijelu programa prvenstva plivala se štafeta 4x100 slobodno. Naša štafeta u sastavu Patrik Landeka, Roko Sučević, Leon Pollak, Karlo Dolenčić u sjajnoj utrci doplivali su do trećeg mjesta i okitili se broncom. Kod plivačica utrka je bila neizvjesna do samog kraja. Štafeta u sastavu Kluk, Blažanović, Drljača, Iveković izgubila je broncu za samo 9 stotinki (cure su ostavile dušu, srce i pokoju suzu u bazenu). Drugi dio programa plivala se štafeta 4x100 mješovito MIX. Štafeta u sastavu Petra Blažanović, Iva Kluk, Patrik Landeka i Karlo Dolenčić okitila se srebrnom medaljom. Završni dio programa dočekao nas je sa štafetom 4x100 mješovito. U muškoj konkurenciji ZPK u sastavu Leon Pollak, Toni Vrdoljak, Patrik Landeka, Karlo Dolenčić u napetoj utrci osvojio je 3. mjesto dok je drugo pobjeglo za manje od 5 desetinki. U ženskoj konkurenciju naša štafeta u sastavu Petra Blažanović, Iva Kluk, Antonija Drempetić, Matea Iveković okitila se srebrom.


Još jednom čestitamo svim plivačima i plivačicama koji su nastupili na ovom prvenstvu i svojim trudom i radom osvojili drugo mjesto u ukupnom poretku!