Ponedjeljak, 27 Studeni 2017 14:27

ODLIČNI REZULTATI PLIVAČICA I PLIVAČA ZPK - a NA REGIONALNOM PRVENSTVU HRVATSKE 25. - 26.11.2017., Regija 3

Ovog vikenda ZPK-ovci su nastupili na Regionalnom PH Regije 3. Kao i obično , osvojili su pregršt (ovaj put diploma) i plasmana među 3 najbolja. 
Naime, u seniorskoj i ml. seniorskoj kategoriji, HPS ne dijeli čak ni diplome, pa smo njima zbrajali samo plasmane. Osvojeno je ukupno 50 prvih mjesta, 42 druga mjesta i 20 trećih; u ukupno 4 kategorije: ml. juniori, juniori, ml. seniori i seniori.
Razinu natjecanja je podigla naša reprezentativka, Lorena Jerebić, koja je u utrci na 100 slobodno (56,76) srušila 14 godina star rekord Sanje Jovanović u kategoriji ml. juniorki. Također, Lorena i Petar Krešimir Marasović su bili naši najuspješniji natjecatelji ovog natjecanja, te su u zbroju 5 disciplina osvojili novčane nagrade. Lorena je bila 1., a Petar 3. u ukupnom zbroju bodova.
Uz njih, treba reći da su i svi ostali plivali izvrsno i ostvarili svoje najbolje rezultate u gotovo svim utrkama. Kod ml. seniora i seniora, najbolji je bio Petar K. Marasović, koji je u dvije utrke nadmašio i putnika za Europsko prvenstvo, Filipa Zelića. Uz njega, ovaj put su se posebno istaknuli Mislav Cindrić i Adrijan Omićević, te Ana Radić koja je pobijedila na 200 prsno s vrlo dobrih 2.30. 
U kategoriji ml. juniora, uz Lorenu koja je osvojila 20 prvih mjesta (u sve 4 kategorije, 5 disciplina), najviše su se istaknuli Anđela Sičaja, Ana Blažević, Matija Martinić, Vid Mihovilović, Dominik Habazin i Marin Vrdoljak. 
Sve pohvale idu i Ivi Lovrić koja je na 100 leđno, uz osobni rekord bila 2.
Kod juniora, oduševila je Nika Čulina u utrci na 200 prsno i sjajnih 2.33,90, a naš Stjepan Sičaja je odlično plivao leđne dionice i osvojio 3 treća mjesta.
U štafetama – ml. juniorke su bile najbolje i najbrže na 4x50 mješovito, 4x50 slobodno i 4x100 mješovito, a plivale su, u promjenljivom sastavu: Lorena Jerebić, Anđela Sičaja, Ana Blažević, Ivana Sajfert i Iva Lovrić.
Seniorke u sastavu Radić, Dragojević, Jerebić i Omićević pobijedile su na 4x50 mješovito s odličnih 1.58,3, dok su seniori Adrijan Omićević, Mislav Cindrić, Antonio Omićević i Petar Krešimir Marasović pobijedili na 4x50 slobodno.


Čestitamo!

( izvješće pripremila trenerica Iva Pavelić Zouhar , prof.)